ONTSPANNINGSMASSAGE

 

Ontspanningsmassage wordt uitgevoerd met massage-olie op de blote huid.
Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Het is een bron van rust en ontspanning, op en top genieten, het versoepelt spieren en gewrichten en verbetert de doorbloeding.
Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest zodat het lichaam opnieuw ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.
Bij een ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, wordt het lichaam beter doorbloed en wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd zodat het lichaam sneller herstelt en de vermoeidheid afneemt.

 

 

 

 

HANDEN EN VOETEN MASSAGE

 

Sta even stil bij wat je beweegt …

Onze handen en voeten zijn onmisbaar. Geef ze daarom eens wat extra liefdevolle zorg en aandacht tijdens een ontspannende hand- en voetmassage.

Je handen laten masseren is niet alleen rustgevend en ontspannend, het zorgt ook voor een goede doorbloeding en maakt de spieren soepeler. Een voetmassage geeft je rust en laat je even stilstaan bij jezelf.

Een voetmassage kan verzachting en weldaad geven bij klachten zoals spanning, hoofdpijn, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in voeten en/of benen, verkrampte en gespannen voeten enz. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam.

 

 

 

 

GOLFBAL MASSAGE

 

Een manuele massage waarbij gebruikt gemaakt wordt van een golfbal.

Door zijn vorm is de golfbal het perfecte instrument om de massagebewegingen dieper door te laten dringen in de spieren en weefsels. Diverse maten van druk en variatie in de bewegingen zorgen ervoor dat je de weldaad van een diep doordringende spierontspanning kan ervaren.

Door middel van wrijven en rollen van de golfbal op pijnlijke spieren en probleempunten zal je al heel snel verlichting voelen. Deze massage is geschikt voor iedereen. Het helpt om spierspanningen losser te maken, verbetert je flexibiliteit en herstelt je lichamelijke energie.

 

 

 

 

HOTSTONE MASSAGE

 

Hotstone massage is een massage met warme stenen die het lichaam totaal ontspant.

Bij deze massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45 °C. De warmte afkomstig van de stenen geeft een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doet ontstaan dat een ˜stretching effect" heeft op de spieren.
De combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt en bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.  De combinatie van warme stenen en olie maakt dat de hotstone massage een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking heeft op het lichaam.
Kortom, hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam weer in balans. Deze massage heeft een positieve invloed op: ontspanning, stressvermindering, betere doorbloeding en ontspanning van stijve spieren.

 

 

 

 

DUO MASSAGE

 

Voor wie heerlijk wil ontspannen met z’n tweeën, is een duo massage ten zeerste aan te raden.

Gezellig samen met je vriend, vriendin, partner, collega, moeder, dochter, … worden jullie gemasseerd in dezelfde ruimte. Samen even helemaal wegdromen, ontsnappen aan de drukte van dagelijkse sleur en heerlijk genieten van jullie moment van rust en ontspanning.
Zowel de ontspanningsmassage, kruidenstempelmassage en hotstone massage kunnen als duo massage gegeven worden.

 

 

 

 

STOELMASSAGE

 

Stoelmassage is een ontspannende en revitaliserende massage waarbij het hoofd, de nek, de schouders, de armen en ook de handen gemasseerd worden. 

Terwijl je op een ergonomische massagestoel zit, wordt deze massage over de kleren heen gegeven en komt er geen olie aan te pas.
Stoelmassage is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop en het lymfesysteem te stimuleren, de energie beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen.

Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest.

 

 

 

 

AROMATISCHE KAARSENMASSAGE

 

Laat je verwennen met een heerlijke aromatische kaarsenmassage.
Een nieuwe weldaad voor het ganse lichaam. Een zalige beleving van licht, aroma’s, warmte, massage en verzorging.
Het geeft je niet alleen een gevoel van diepe rust en totale ontspanning, maar het verzacht en voedt tevens de huid van je lichaam.

Onze massagekaarsen bestaan uitsluitend uit hoogwaardige cosmetische en etherische oliën en bevatten absoluut geen paraffine.

Je kan bij ons kiezen uit meerdere geuren !

 


HAMMAM MASSAGE

 

De Hammam massage is een sensatie voor lichaam en geest !
Het gaat niet alleen om het reinigen van het lichaam maar het is ook een feest voor de zintuigen. Warmte, vochtigheid, schuim, geur en aanraking leiden tot een gevoel van algehele lichamelijke en geestelijke ontspanning.
De volledige Hammam massage bestaat uit vier delen:


Eerst wordt het lichaam opgewarmd met warme kompressen waardoor de poriën
worden geopend.


Hierna wordt het lichaam gescrubd waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd en
de afvalstoffen sneller worden afgevoerd.


Vervolgens wordt het lichaam heerlijk ingezeept en licht gemasseerd volgens
de Hammam traditie en als laatste wordt het lichaam gemasseerd met warme olie.

 

Na de Hammam massage is je huid heerlijk fris en schoon.

 

 

 

CHINESE HOOFD-, NEK- EN SCHOUDERMASSAGE

 

De Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage is een onderdeel van de Tuina-massage.

 

Tuina-massage is mede ontstaan door zij die wel de voordelen zagen van werken op acupunctuurpunten maar het gebruik van de acupunctuurnaalden niet konden verdragen.

 

Er wordt dus gewerkt op het manueel stimuleren van de acupunctuurpunten die zich op de meridianen bevinden.

 

Meridianen zijn een soort kanalen waardoor energie in ons lichaam stroomt.

 

Door het toepassen van deze Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage kan er een energetische harmonie gecreëerd worden.


 

   

 

HONINGMASSAGE

 

Een honing massage is een diep verzorgende en zachte massage.


Honing bevat diverse suikers, mineralen en sporenelementen die een fantastische voedende waarde voor de huid hebben.


Met een buitengewone kracht wordt de huid vernieuwd en in de diepte gevoed.


Na de behandeling is de huid glad, sterk en onweerstaanbaar zacht, met een prachtige glans.

De honing massage olie wordt verwarmd en door middel van een ontspannende massage opgebracht.


Het resultaat is een prachtig gevoede huid. Uw huid wordt met deze massage enorm verwend en krijgt zijn gezondheid terug.


Honing wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en geeft veel energie.

 

 

 

 

VACUSSAGE OF CUPPING MASSAGE

 

Vacussage, ook gekend als cupping massage betekent het plaatsen van "cups" op het lichaam. Deze cups zijn bodycups die zuurstofarm (vacuüm) worden gemaakt, vervolgens op het lichaam worden geplaatst en zich vastzuigen op de gewenste locaties.

Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

 

Het lichaam wordt eerst ingemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft.

 

Door gebruik te maken van Vacussage-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

 

Cupping massage is niet pijnlijk maar kan wel een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan eventueel aangepast of vermindert worden. Het effect van cupping massage is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat. Daar waar de cup geplaatst geweest is kan achteraf een rode tot paarse verkleuring van de huid ontstaan die na een paar dagen weer verdwijnt.

 

Vacussage heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn.